Eerste week

Op 7 maart 2020 na mijn avonddienst werd ik thuis verrast door Christel. Christel lag in haar mandje en zag de vruchtblaas er al uit komen. Christel is een stabiel en rustig teefje. Ik heb haar in de werpkist naast mijn bed geplaatst. Ik hoopte dat Christel voorspoedig zou bevallen, daar ik de dag erna een vroege dienst moest werken. Rond middernacht op 8 maart 2020 werd als eerste een teefje (198 gram) geboren. Het kleinste reutje (126 gram) kwam al vrij snel geboren. Het duurde niet lang of tweede reutje (170 gram), derde reutje (170 gram) en vierde reutje (175 gram). Nadat alle pups zijn schoongemaakt en nagekeken begonnen ze al gauw te drinken. Christel nog even buiten laten plassen en voldaan bij de pups liggen. Ik was over mijn slaap heen en ben opgebleven om mijn ochtenddienst te werken. 

De melkproductie is goed op gang. Pups groeien gestaag. Christel is een super moeder en is niet bij de pups weg te slaan. 

Na 3 dagen wordt het mooie pigment rond de hoofdjes zichtbaar.  Hebben mooie rond gevormde hoofdjes waardoor zij straks een mooie triangle zullen krijgen. 

Vandaag zijn de pups 1 week oud.