Rasbeschrijving 

De Bichon Frise behoort tot de groep van Bichons te weten; Bichon Maltezer, Bichon Bolognezer,  Bichon Petit Chien Lion, Bichon Havanezer en Coton Du Tulear.

De Bichon Frise valt in de catagorie gezelschapshonden, rasgroep 9 op hondenshows.

 

De Bichon Frise is een vrolijk, opgewekt en speels hondje. Zijn niet eenkennig, iedereen wordt uitbundig begroet. De Bichon Frise is geen keffer en is sociaal naar andere dieren toe. De Bichon Frise is waaks maar geen waakhond.  Vanwege van zijn formaat handig mee te nemen.

De Bichon Frise verhaart niet. Bij uitstek geschikt voor mensen met allergie. Ik durf dit niet voor 100% garantie te zeggen. Ik adviseer bij mensen die een Bichon Frise hebben of bij fokker bezoeken of allergie aanwezig is. Dit om teleurstelling te voorkomen.

Voor wie is de Bichon Frise geschikt?
De Bichon Frise is geen veeleisend ras, behalve de vacht vergt veel onderhoud. De Bichon Frise stelt geen hoge eisen aan woonruimte. Zo lang hij bij zijn gezin is. De Bichon Frise is geen hondje die uren alleen thuis moet blijven. Dus mensen die een fulltime baan hebben is in het algemeen het houden van een hond vorm van “dierenmishandeling”.  De Bichon Frise is doorgaans makkelijk op te voeden. Wel consequent zijn; b.v. van de 1 mag de hond wel op de bank en van de ander niet. Maak duidelijk afspraken onderling wat wel/niet mag.  Bichon Frise kan goed met kinderen overweg, mits deze met respect behandelt. Dit geldt voor alle honden. De Bichon Frise houdt van wandelen maar volstaat ook een blokje om. 
Kortom als u voldoende tijd schenkt aan het ras, vachtverzorging en regelmatig bezoek eens in de 4 tot 6 weken aan trimsalon zou de Bichon Frise bij u passen. De Bichon Frise wordt gemiddeld 13 a 14 jaar oud. Met uitzonderingen wel de leeftijd van 16 en ouder kunnen worden. Mijn motto “bezint eer gij begint”.